Justlease.nl

Competentiegebied

Business Applications - Ontwikkeling van mobiele app

Onze opdrachtgever

Justlease is de online dochter van Terberg Leasing. Bij Justlease.nl bepaalt de klant zelf en doet hij alles zelf; de klant is 100% ‘in control’. Justlease biedt operationele autolease voor bedrijven met 1 tot 10 personenwagens. Tevens bestaat er de mogelijkheid om als particulier via Private Lease een aantrekkelijk geprijsde leaseauto te leasen welke uit voorraad leverbaar is.

De uitdaging

Justlease wilde een mobiele app laten ontwikkelen voor hun klanten die gericht is op smartphones. De app is een HTML5 applicatie die via de App Store van Apple de Google Playstore van Google wordt aangeboden aan eindgebruikers.

Onze aanpak

De samenwerking van Valid en Justlease bestond uit het samen bepalen van de functionaliteit. De rolverdeling in het project werd als volgt ingericht: Justlease leverde het grafisch design en ontwikkelde een API op hun backend systemen, waardoor het mogelijk is om met de backend te 'praten'. Valid ontwikkelde de app, waarbij de API werd gebruikt voor communicatie en het design werd geïmplementeerd. Tevens zorgde Valid voor de distributie in de app stores. 

Het resultaat

Een mobiele app die onder meer de volgende functionaliteit biedt: een leasauto bestellen, kilometrage binnen leasepakket bijhouden en eventueel omhoog bijstellen, het lease-pakket bijstellen (bijv winterbanden bestellen) en gereden routes bijhouden. Met deze app kan Justlease extra invulling geven aan haar missie om de klant ‘in control’ te houden en is meerwaarde toegevoegd aan haar speerpunten service en prijsstelling.

Business Benefits

  • First mover benefits doordat Justlease de eerste is met deze service voor private lease.
  • Tevreden klanten door snellere en meer flexibele dienstverlening.

"Valid levert onze klanten meerwaarde via mobiel, dat is wat telt." Paul Wassenaar - Marketing Manager