Eurofiber

Competentiegebied

Cloud, Mail en Federatie services

Onze opdrachtgever

Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van glasvezelverbindingen voor de zakelijke markt gevestigd in Nederland en België. Organisaties kunnen bij Eurofiber terecht voor onbelichte glasvezelverbindingen, Ethernetdiensten, Datacenter en optische transmissiediensten over DWDM.

De uitdaging

Eurofiber heeft als streven haar medewerkers optimaal te faciliteren in werken en samenwerken. Toegang tot en het delen van informatie overal en altijd zijn belangrijke voorwaarden om de productiviteit van de organisatie als geheel te kunnen verhogen. Bij de keuze voor migratie naar een nieuw platform is bewust gekozen voor een oplossing gebaseerd op de modernste technologieën en waarin integratie met lokale applicaties waaronder chat, online vergaderen en delen van documenten standaard aanwezig zijn. Met deze oplossing is het werken op verschillende plaatsen, met verschillende (merken- en typen-) apparatuur en op verschillende momenten geen onderwerp meer.

Onze aanpak

Doordat Valid van tevoren een duidelijk stappenplan heeft neergelegd en duidelijk heeft gecommuniceerd wat wanneer ging gebeuren, hebben zij het vertrouwen van zowel het management als de medewerkers gekregen. Dit heeft de migratie naar Office 365 terdege bevorderd!

Het resultaat

Valid heeft voor Eurofiber een situatie gecreëerd waarbij de organisatie gebruik maakt van de Office 365 cloud die volledig is geïntegreerd in de lokale (on-premise) infrastructuur door middel van Active Directory federatie. Daarnaast heeft Valid de omgeving zo opgebouwd dat Eurofiber heel gemakkelijk mailboxen kan verplaatsen naar de Office 365 omgeving en ook weer terug zodat er geen vendor locking ontstaan is. Deze maatregelen zorgen ervoor dat het samenwerken wordt vergemakkelijkt en de productiviteit wordt verhoogd.

Business Benefits

  • Vergemakkelijken van samenwerken, door o.a. grote mailboxen (50 GB);
  • Verhoogde productiviteit door aanwezigheid en online vergaderen binnen enkele klikken te zien en op te zetten; 
  • Geen Vendor lock-in.

"De ervaring die Valid meeneemt in dit soort migraties voorkomt regret-steps en kosten en geeft de gebruikers en beheerders vertrouwen in de oplossingen. Dankzij de expertise van de medewerkers van Valid en de uitstekende samenwerking met de Eurofiber medewerkers is dit een zeer goed geslaagd project!” Walter Kraan - ICT Manager