Menu

Competentiegebied

Cloud - Hybride mailomgeving met Office 365

Onze opdrachtgever

Catena is een internationale groep van innovatieve bedrijven, experts in het ontwerp van geïntegreerde schakelingen en onafhankelijke IP.

De uitdaging

Catena wilde gebruik maken van Office 365 waarbij zij de eigen omgeving op een veilige manier op de online omgeving van Microsoft wilde aansluiten. Daarbij heeft ze gekozen voor een oplossing waarbij ze gebruik kon maken van lokale mailboxen en online mailboxen. Tevens wilde ze de wachtwoorden van gebruikers lokaal houden en niet in de cloud bekend maken.

Onze aanpak

Door gebruik van onze kennis inzake ADFS en hybride mailfunctionaliteit hebben we de omgeving van Catena in zeer korte tijd kunnen aansluiten op de cloud. De migratie verliep vlekkeloos, en gebruikers konden zelfs blijven werken terwijl hun mail werd gemigreerd. Gebruikers hebben daarbij geen enkele downtime ervaren!

Het resultaat

Catena maakt nu gebruik van de maildiensten die worden aangeboden vanuit Office 365 waarbij hun mailboxen nu 50 GB zijn,hierdoor kunnen gebruikers makkelijker en efficiënter gebruik maken van hun mail. Daarbij heeft Catena nog steeds alle mogelijkheden die zij ook zou hebben in een eigen (on-premise) omgeving inzake gebruikersbeheer en beleid, dit betekent dat men op het gebied van veilig en goed beheer geen consessies heeft hoeven doen. Daarnaast kan de organisatie door het gebruik van Lync eenvoudig zien wanneer mensen beschikbaar zijn. Dit voorkomt veel nodeloze voice- en e-mails en maakt de samenwerking voor alle medewerkers effectiever.

Business Benefits

  • Vergemakkelijken van samenwerken
  • Grote mailboxen (50 GB)
  • Gebruik van lokale mailboxen voor speciale doeleinden
  • Aanwezigheid en online vergaderen binnen enkele klikken te zien en op te zetten

 
“Een migratie van onze mail binnen beperkte tijd en zonder enig tijdverlies of downtime. Dankzij de expertise van de medewerkers van Valid is dit een zeer goed geslaagd project geworden!” Frank van den Hout - System and Facilities Manager