Medtronic

Competentiegebied

Business Productivity - SharePoint Online

Onze opdrachtgever

Medtronic is een wereldwijd vooraanstaand bedrijf op het gebied van de medische technologie, diensten en oplossingen, en helpt elk jaar de gezondheid en het leven van miljoenen mensen te verbeteren.In het afgelopen jaar waren dit meer dan 65 miljoen mensen. De brede expertise op klinisch, therapeutisch en economisch gebied zetten ze in om antwoorden te vinden voor de complexe uitdagingen binnen de hedendaagse zorg die ook rechtstreeks patiënten treft. Voorbeelden zijn de toenemende kosten, de vergrijzing van de bevolking en de toename van chronische ziekten.

Medtronic is opgericht in 1949 als reparatiebedrijf voor medische apparatuur, maar is nu een van ‘s werelds grootste bedrijven op het gebied van de medische technologie, diensten en oplossingen, met meer dan 88.000 werknemers wereldwijd die zich inzetten om artsen en ziekenhuizen te helpen om patiënten in meer dan 160 landen een betere zorg te bieden.

De uitdaging

Binnen Medtronic wordt er volgens ‘Lean’ gewerkt. Een van onderdelen van lean binnen Medtronic zijn de ‘Policy Deployment Boards’.

Deze Policy Deployment Boards staan door de gehele organisatie en geven de medewerkers inzichten in diverse statussen van processen. Deze Boards zijn binnen Medtronic merendeel fysieke borden waar op geschreven wordt, en dus niet digitaal beschikbaar en zonder de bijbehorende documenten.

Onze aanpak

Na een goede inventarisatie door middel van interviews met de verschillende internationale stakeholders, heeft Valid een lijst met eerste wensen en eisen opgesteld. SharePoint bleek een perfecte match voor de beoogde digitalisering van de Policy Deployment Boards. Valid is gestart met het maken van een ontwerp en het uitvoeren van een Proof of Concept. Middels een Agile benadering is er snel een framework neergezet en hebben we de digitale borden in drie spints volledig opgeleverd.

Het resultaat

Digitaal te benaderen ‘Policy Deployment Boards’, waarmee medewerkers van Medtronic kunnen werken aan probleemlijsten, business drivers, documenten en de diverse andere onderdelen. De digitale variant is altijd en overal up to date te houden en te delen met betrokkenen. Bijkomend voordeel is dat vergaderingen lang niet meer zo vaak fysiek hoeven plaats te vinden.

Business Benefits

  • Door het gebruik van Policy Deployment Boards in SharePoint kan Medtronic de gegevens altijd en overal up to date houden en delen met de betrokkenen;
  • De meetings waarbij de Policy Deployment Boards gebruikt worden kunnen nu ook via bijvoorbeeld conferencing gedaan worden in plaats van fysiek op de locatie aanwezig te zijn;
  • Efficiency, aan de taken kunnen nu digitale documenten worden gekoppeld, zodat hier gezamenlijk aan gewerkt kan worden;
  • Betere communicatie tussen betrokkenen in het proces, efficiënter overleg en betere samenwerking.

.