Workforce Analytics

Continuïteit van kennis en talent

Voor een kennisintensieve organisatie is het binden en boeien van talent een topprioriteit. De aantrekkende markt heeft ook een uitwerking op de beschikbaarheid van getalenteerde medewerkers. Financiële specialisten, zakelijke dienstverleners, industrie-gerelateerde  organisaties waar Intellectual Property bij een schaars aantal kennishouders ligt… Slechts een handvol voorbeelden van sectoren waar de uitdagingen rondom het “Human Capital” steeds groter worden.

Workforce Analytics is een datagedreven aanpak waarin Business Intelligence en Advanced Analytics gecombineerd worden om medewerkerprestaties te voorspellen. Zo worden de uitdagingen rondom talent het hoofd geboden en creëren we krachtige inzichten.

Rendement van de workforce

Talententvolle medewerkers zijn waardevol, dat moge duidelijk zijn. De investeringen die gedaan worden op het gebied van opleidingen en trainingen zijn een must. Workforce Analytics stelt organisaties in staat de efficiëntie van investeringen te optimaliseren.

Concurrentievoordeel

Een krappe arbeidsmarkt brengt met zich mee dat vacatures lang open staan. Workforce Analytics biedt de mogelijkheid om het sollicitatieproces te stroomlijnen, en op voorhand te bepalen of de kandidaat die u tegenover u hebt aansluit bij de wensen van uw organisatie.

Proactief sturen op medewerkerprestaties

Door de combinatie van gestructureerde data met ongestructureerde data, zoals bijvoorbeeld Social Media, is het mogelijk een breder aspect van medewerkerprestaties inzichtelijk te maken. Voorspel wie goed presteert en begrijp waarom sommige medewerkers loyaal zijn, en anderen niet.

Met externe bronnen een completer beeld

De afdeling Human Resources beschikt uiteraard al over een grote hoeveelheid data. Wanneer dit verrijkt wordt met data uit externe bronnen, ontstaat er een completer beeld van de prestaties van medewerkers. Het zichtveld wordt simpelweg vergroot.

De combinatie van interne en externe bronnen én de combinatie van gestructureerde en ongestructureerde data leidt tot ongekende inzichten. Het maakt het mogelijk intelligente acties in gang te zetten. Van reactief naar proactief, om het kennisniveau binnen uw organisatie op peil te houden.

De technologie maakt het waar

De Cortana Intelligence Suite van Microsoft ligt aan de basis van deze Workforce Analytics oplossing. De naadloze integratie van verschillende Azure diensten maken het mogelijk (near) real time een overzichtelijk dashboard te presenteren en te delen binnen de organisatie. Onder de motorkap maken we gebruik van zaken als het SQL Data Warehouse, Machine Learning en Power BI.

De HR afdeling loopt voorop

Om Workforce Analytics succesvol in te zetten, maken we gebruik van de data analytics lifecycle. Van een onderzoeksfase tot complete operationalisatie, deze lifecycle garandeert dat Workforce Analytics gaat renderen en zorgt ervoor dat de HR afdeling voorop loopt.

Meer weten?

We laten u graag kennismaken met de mogelijkheden van Workforce Analytics voor uw organisatie. In een workshop van één dagdeel ontdekt u de kansen.

Relevante Artikelen

Data Science: het verhaal achter de data
Vergeet de glazen bol, je kunt je data beter koken!

Ga terug naar

Analytics

Neem contact op met Guido Ritzen